Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ikincisi düzenlenen “Çarşamba Etkinlikleri”nde ünlü yazar Canan TAN’ı ağırladı.
19 Kasım 2012 19:22

Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Çarşamba Etkinlikleri”nin ikincisi 14 Kasım 2012 tarihinde Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuk olarak günümüzün en popüler kadın romancılarından Canan Tan’ın katıldığı etkinlikte; ünlü yazar ile söyleşi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Öğr. Gör.  Dr. Fatih Sakallı tarafından yapılan konuşma ile devam etti. Konuşmasında Tanzimat Döneminden başlayarak günümüze kadar Türk romancılığı hakkında kısa bir değerlendirme yapan Sakallı; Canan Tan’ın hayat hikâyesi hakkında da bilgiler verdi.

Öğr. Gör. Dr. Fatih Sakallı’nın konuşmasından sonra kürsüde yerini alan ünlü yazar; bugüne kadar yazmış olduğu Piraye, İz, En Son Yürekler Ölür, Yüreğim Seni Çok Sevdi, Eroinle Dans, Aşkın Sanal Halleri, Issız Erkekler Korosu gibi romanlarının ortaya çıkış öykülerinden bahsetti. Eczacılık fakültesi mezunu olan Tan, edebiyata olan ilgisinin lise yıllarına kadar dayandığını; hatta Hisar Dergisi’nin düzenlediği şiir yarışmasında elde ettiği birinciliğin kendisine edebiyat dünyasının kapılarını araladığını ifade etti. Gerek mizahî öyküleri gerekse çocuklara yönelik yazdığı eserlerden de söz eden Tan; bu yönünün kendisine birçok ödül kazandırdığını belirtti.

Farklı bölümlerden öğrenci katılımlarının dikkat çektiği söyleşi; Canan Tan’a sorulan sorular ile devam etti. Sorular aracılığıyla ünlü yazarın son projesinin mübadele dönemine yönelik bir eser olduğu;  tarihî roman furyasının yaşandığı bugünlerde yazarın sadece yakın geçmişi ele alarak mübadele dönemini son eserinde yansıtacağı öğrenildi.

Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Mermer ve Doç. Dr. Ayfer Yılmaz tarafından Canan Tan’a çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Program,  imza etkinliği ile son buldu.