Bölümümüz, Karagöz Sanatının Usta Temsilcisi Nevzat Çiftçi’yi Ağırladı.
05 Nisan 2013 16:50

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türk Halk Bilimi Bölümünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu Karagöz Sanatının Usta bir Temsilcisi Nevzat Çiftçi ile Söyleşi programı 27.03.2013 tarihinde Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin’in yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Akabinde kürsüde yerini alan Türk Halk Bilimi Bölümü doktora öğrencisi Ezgi Metin Basat; Karagöz ve Gölge Sanatı hakkında davetlileri bilgilendirdi. Programda Nevzat Çiftçi için hazırlanan kısa bir videoya yer verildi.

Ardından söyleşilerini gerçekleştirmek üzere sahnede yerini alan usta temsilci Nevzat Çiftçi konukların sorularını yanıtladı. Söyleşisinde daha önceki gösterilerinden görsel malzemelere de yer veren Çiftçi ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi İbrahim Öztahtalı’ya Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Yılmaz ve Türk Halk Bilim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından program sona erdi.